Cordi's a la vida - Menocares
Menocares

Parar el cop

Cordar-se el cinturó de seguretat no només és una bona idea, és una obligació! Si es corda el cinturó de seguretat sempre que es pugi a un vehicle, té més probabilitat d’arribar a temps on va.

 • Estalviar diners, pel qual tant treballa. Multes per no portar cordat el cinturó de seguretat poden costar-li molts diners, rebre punts contra la seva llicència i fins a anar a la presó.
 • Cada 15 segons, algú resulta lesionat en un accident de cotxe.
  Si no té cordat el cinturó de seguretat en un accident, vostè pot ser llançat a través de la finestra.
 • Cada 13 minuts algú mor en un xoc automobilístic.
  No obstant això, cada any els cinturons de seguretat salven milers de vides i poden ajudar-ho a mantenir el control del seu vehicle en cas d’un xoc. L’eficàcia dels cinturó per restar lesions, fins i tot en col·lisions a poca velocitat, està sobradament demostrada en les successives recerques que s’han anat desenvolupant. Experts europeus i americans coincideixen a assenyalar que el seu ús redueix els danys en totes les parts del cos i és eficaç en pràcticament tot tipus d’accidents.

Com prefereix detenir-se?

Si vostè xoca o frena sobtadament, el seu cotxe es detindrà immediatament. Però vostè seguirà movent-se fins que també sigui detingut—pel parabrisa, el panell d’instruments o el paviment. Cordar-se el cinturó de seguretat impedeix que el seu cos reboti dins del cotxe o sigui llançat fora del mateix. El cinturó de seguretat redueix les probabilitats que vostè sofreixi lesions perquè ho manté fermament subjectat al seient. En aquest sentit, en Menocar volem advertir-los de la importància de col·locar adequadament els objectes que viatgen amb vostè en el vehicle, doncs aquests tenen la seva pròpia inèrcia i, en cas d’accident, poden agreujar encara més si cap la salut dels passatger.

Aquest element d’aparença senzilla pot salvar-te la vida. Des dels seus començaments fa quatre dècades, no ha deixat de ser millorat.

Malgrat ser l’element de seguretat passiva més antic dels quals incorpora un vehicle, el cinturó de seguretat segueix sent el millor “amic” de qui viatja en un automòbil. La seva utilització, tant en carretera com en ciutat, cada vegada és major.

D’altra banda, les borses d’aire (Air Bags) estan dissenyades per ser usades conjuntament amb els cinturons de seguretat, tots dos són elements de seguretat passiva. Per si mateixes, només són efectives reduint morts en un 20%. Per la seva banda, el cinturó de seguretat s’estima que pot reduir el risc de mort, per als passatgers situats en els seients davanters, en un 50%. En aquesta línia, per al seu ús correcte és imprescindible tenir en compte els següents consells:

 • Evitar vestir peces massa gruixudes, per evitar que el cinturó no tingui molta folgança pel que fa al cos.
 • Mai posar coixins o altres objectes embuatats sobre el seient, restaria eficàcia al cinturó en cas d’impacte.
 • Mai col·locar el seient massa reclinat, per evitar el denominat “efecte submarí”.
 • Comprovar sempre que cap de les bandes estiguin retorçades o enganxades en algun lloc..

Finalment, no han d’oblidar el següent advertiment: Tots els nens de 12 anys d’edat o menors han de viatjar sempre en el seient posterior. En el moment de realitzar la reserva, Menocar li ofereix la possibilitat de reservar cadiretes i elevadors pels més petits. La seva seguretat també depèn de tu.