Conegui Menorca - Menocares
Menocares

Menorca és bella!

El nostre paisatge resulta ser la síntesi harmònica dels diferents elements morfològics, climàtics i vegetals de Menorca, modificats, des de temps antiquíssims pel treball de l’home que, primer obrint i engrandint coves en els barrancs, més tard alçant colossals megàlits, després modificant els sectors forestals per donar lloc a terres de cultiu, ha donat, des de mil·lennis, amb la seva labor tenaç, un segell inesborrable al paisatge de la illa. Per tal motiu, la zona del nord, més abrupta i salvatge i més exposada al vent tramontana, segueix sent la més boscosa, per la menor densitat de població i de cultiu ja des d’edats molt remotes; mentre que la faixa central i la parteix sud, més habitades per estar més protegides del vent, presenten els terrenys més favorables a l’agricultura.

La diafanidad de l’atmosfera i el sol donen al paisatge de la illa un colorit singular i molt variat; la diversitat geològica produeix una sèrie de tonalitats grises, ocres, vermelloses, entre les quals destaquen les taques verdes fosc dels boscos i les pinzellades blanquíssimes de les cases camperoles. Vista l’illa des de la seva més alta balconada natural, que és la muntanya del Toro, poden apreciar-se matisos delicadíssims, variants segons l’estat del cel i segons les hores del dia, en el cel, a la terra i en el mar, que de no veure-les amb els nostres propis ulls ens semblarien fantasies d’un atrevit pinzell avantguardista.

Prengui un mapa de Menorca

Sent Menorca una illa, tota la seva vida, la seva història, el seu paisatge, la idiosincràsia dels seus habitants estan estretament lligats al mar. La seva cinta blava, verd, plomissa o argentada, és la marca immutable, el continu teló de fons del paisatge menorquí. Els panorames marítims de Menorca són variadísims: el cap Cavallería i els penya-segats de la costa nord esglaien per la seva salvatge bellesa, sobretot quan l’embat de la *tramontana els corona d’escuma. El port de Maó, el de Fornells, el d’Addaia, l’Albufera des Grau tenen racons bellíssims. Cadascuna de les cales ens encanta amb la seva nota peculiar en les aigües tranquil·les, en la sorra límpida, en els penyals o en els arbres que les envolten. La humitat marina influeix en el clima i en l’agricultura. La seva sal, transportada pel vent a tots els camps de la illa, dóna especial sabor a les nostres carns i hortalisses. El mar, en fi, ha determinat el gènere de vida dels habitants de Menorca des dels temps més remots.

Menorca guarda per a vostè les seves cales de somni, els seus barrancs de salvatge bellesa, el misteri mil·lenari dels seus monuments prehistòrics.